Sunday 4 March 2012

Mihai Razvan Ungureanu a vizitat liceul pe care l-a absolvit. Cea mai mica nota pe care a primit-o

stirileprotv.ro Premierul Mihai Razvan Ungureanu a condus sambata, la Iasi, impreuna cu omologul sau din Republica Moldova, sedinta comuna a celor doua guverne.

Dupa care si-a facut timp cateva ore pentru o vizita la liceul pe care l-a absolvit in 1987, ca sef de promotie. Si si-a amintit cu nostalgie de nota la geografie pusa de un profesor foarte exigent, care l-a impiedicat sa termine cu 10 pe linie.

Premierul a raspuns intrebarilor celor mai buni elevi si a discutat cu studentii basarabeni. Catalogul lui Ungureanu a facut insa deliciul tuturor, mai ales ca nu a avut tot liceul vreo absenta nemotivata.

Premierul a recunoscut ca cea mai mica nota primita vreodata a fost nota 8, la un profesor foarte exigent.

In fata elevilor, primul ministru a pledat ca tinerii cu capacitati intelectuale deosebite sa ramana in tara si sa se puna in slujba poporului, dandu-se pe sine drept exemplu.

Mihai Razvan Ungureanu, prim ministru: "Va marturisesc ca nu au fost putine momentele cand primind invitatii de a ma stabili in strainatate, fie ca profesor, fie in calitate de cercetator, am consumat nopti de nesomn pentru a vedea ce urmeaza sa fac. Incetul cu incetul mi-am dat seama ca pot sa fac multe lucruri bune stand acasa si luptand impotriva lucrurilor care nu imi plac."

Premierul a tinut sa spuna cum crede el ca ar trebui sa arate politica de care tara ar avea acum nevoie.

MIhai Razvan Ungureanu, prim ministru: "Politica nu trebuie sa fie un refugiu al mediocritatii, din pacate de multe ori se intampla aceasta."

Sambata seara, dupa ce a mai discutat cu cativa prieteni apropiati din Iasi, premierul a plecat catre Bucuresti.

 

No comments:

Post a Comment