Monday 26 March 2012

Caii pursange, din nou la mare cautare. Romanii care au grija de ei, platiti regeste in Orient

stirileprotv.ro Pasiunea pentru caii de rasa a reinviat in ultimul deceniu, iar romanii au devenit atat de buni incat se ocupa chiar si de bidivii pursange arab.

O fosta campioana a Romaniei se ocupa acum de un select club de echitatie din Kuweit. La fel si un tanar din Timisoara, care antreneaza cavaleria Ministerului de Interne. Insa vine si acasa, unde supravegheaza herghelia unui iubitor de cai.

In patria cailor de rasa, Laurentiu a ajuns antrenor de elita. Isi facuse deja un nume la cluburile de echitatie din Timisoara, si, acum cativa ani, a fost contactat de cineva din Kuweit, care i-a oferit din start 3.500 de euro lunar.

In emirat e "racoare" cand termometrul arata 40 de grade. Dar ambitiosul roman nu s-a lasat doborat de arsita desertului. A ajuns sa se ocupe si de politia-calare din Kuweit, adica de 400 de cai falosi, toti pursange arab.

Tot in capitala Kuweitului intalnim o alta antrenoare din Romania: Ligia, care a studiat calaria la cea mai buna scoala de echitatie din Franta.

In timp ce ea inca se acomodeaza, Laurentiu vine, pentru perioade lungi, si acasa. Un crescator de cai din Timis l-a vrut numai pe el sa se ocupe de herghelia lui cu armasari pursange englez, Holstein sau de Hanovra.

Potcoavele sunt facute pentru fiecare cal pe comanda, ca sa-i vina perfect. Iar hrana este si ea de soi: nu ovaz sau fan, ci granule cu vitamine. Un singur exemplar de rasa costa cat o masina de lux, asa ca proprietarul supravegheaza totul prin camere video.

Iar fiica lui, de 15 ani, va mosteni si pasiunea, si herghelia.

No comments:

Post a Comment