Wednesday 25 April 2012

Dispunerea eficienta pentru corpuri de iluminat interior

Eficientizarea consumurilor ne preocupa in mod constant, mai ales ca in ultima perioada de vreme costurile cu energia electrica sunt din ce in ce mai ridicate, lucru la care contribuie si scaderea treptata a resurselor conventionale pe care intregul glob le exploateaza intensiv de atat de multe decenii. La toata aceasta situatie este evident ca se adaugata si setea noastra de a folosi cat mai multe echipamente electrice, care pe buna dreptate ne fac viata mai usoara, din pacate uitand de fiecare data cand apasam un comutator care sunt urmarile pentru bugetul nostru si implicit pentru intrega clima globala, atat de afectata de poluare generata de consumul energetic.

Profesionistii in domeniu, in special producatori de echipamente iluminat, duc o adevarat lupta pentru reducerea consumurilor care se pot inregistra prin utilizarea intensiva a acestora, atat pentru mediul industrial cat si pentru cel privat, prin scoaterea pe piata a unor produse care permit utilizarea preponderenta a anumitor modele de becuri economice. Chiar daca ar putea parea ca in zona privata consumul cu corpuri de iluminat interior, nu ar putea genera o curba prea mare de consum, este doar o falsa impresie.

Fara sa constientizam, tindem sa spargem orice reguli ale economiei si dupa pornirea unor corpuri iluminat uitam pur si simplu sa le mai oprim, de parca ar fi consumul oricui altcuiva si nu al nostru. Mai mult, tindem sa montam tot felul de lustre si aplice, intr-un mod complet ineficient pentru locul si scopul in care vor fi utilizate si astfel eficienta lor luminoasa nu este deloc potrivita, ba mai mult devine extrem de costisitoare.

Ideea pe care oricare dintre noi ar trebui sa o adopte este aceea de a gasi combinatia optima pentru amplasarea eficienta a acestor corpuri iluminat, astfel incat intensitatea luminoasa pe care o vor raspandi in incaperile sau zonele de circulatie prin casa sau apartament sa fi proportionala cu modul lor de utilizare.

Este evident ca pentru o camera mare, in care de obicei se va putea reuni in fiecare seara familia, este necesara instalarea unei lustre care detine suficient de multa becuri economice care vor oferi o lumina puternica dar in acelasi timp placuta si utila. In combinatie cu modalitatea de iluminat lustre, veti putea include si cateva aplice de perete, care atunci cand va fi nevoie vor aduce o ambianta placuta pentru urmarirea in familie a unui program la televizor si vor reduce semnificativ consumul.

Conceptul de iluminat interior eficient se refera in special la alegerea celei mai potrivite solutii punctuale. Cum sa utilizati lustre in spatii mici, sau pe care nu le folositi frecvent, cand ati putea instala aplice sau chiar lampi de noptiera pentru dormitor. Poate ca seara dupa o zi de munca, nu veti folosi comutatorul unui lustre de dormitor niciodata, in schimb pe cel al unei lampi discrete asezata pe noptiera de langa pat, care are un bec economic de putere redusa il veti utiliza de fiecare data.

Pentru zona holurilor de trecere ale casei sau apartamentului cea mai utila si desigur economica varianta este folosirea unor aplice al caror consum mic nu va fi resimtit nici daca le veti uita din greseala aprinse peste noapte. Bucataria este si ea un loc special al casei unde se preteaza foarte bine amplasarea unor lustre suspendate deasupara mesei sau a blatului de lucru, extensibile pe inaltime pentru o pozitionare cat mai eficienta asa cum veti avea nevoie.

Pentru oricare dintre aceste variante de corpuri de iluminat interior veti opta, incercati sa faceti un tur de prospectie pentru pret lustre online, unde cu siguranta veti gasi cele mai interesante oferte si mai ales modele de corpuri iluminat.

No comments:

Post a Comment