Sunday 22 April 2012

Cum sa-ti fie racoare la vara

Dupa o alegatura seriosa prin oras, in canicula si aglomeratie care iti taie rasuflarea, ai putea crede ca revenind acasa toata oboseala acumulata peste zi se va risipi ca prin farmec si vei putea realua si in urmatoarea zi munca de care ai nevoie pentru a intretine familia ta. Socotelile nu sunt intotdeauna cele pe care le credem, iar daca luam in consiserare ca odata ajuns acasa vei da peste aceiasi atmosfera apasatoare si fara strop de aer racoros, atunci chiar ca trebuie sa iti faci ceva griji.

Daca tot muncesti de dimineata pana seara, este cazul sa faci putina ordine in prioritati si sa incerci sa aduci in casa ta un ambient placut chiar si atunci cand temperaturile exterioare o iau razna. Din acest punct de vedere solutiile pe care le ai la dispozitie sunt multiple, atat din punct de vedere al marcilor si modelelor cat si al preturilor din care poti alege. Un aparat de aer conditionat, este fara indoiala rezerva ta de relaxare pe care o veti putea utiliza de fiecare data cand temperatura din interiorul casei nu te lasa nici macar sa dormi in timpul noptilor caniculare.

Daca pana in acest moment nu ai informatii clare despre un astfel de aparat de aer conditionat, este important sa stii ca acest tip de electrocasnic nu il vei putea lua sau comanda pur si simplu din magazin si odata ajuns cu el acasa il vei conecata la reteaua de energie electrica si va functiona. Complexitatea acestui aparat electrocasnic de aer conditionat necesita o instalare pe care numai o echipa de tehnicieni profesionisti o va putea face in conditii de siguranta si cu respectarea unor regului precise. Nu este cazul sa incerci sa realizezi singur aceasta instalare, deoarece lipsa experientei si in special a sculelor si dispozitivelor necesare unei astfel de operatiuni, va conduce fara nicio urma de indoiala la un rezultat de cea mai slaba calitate, sau chiar la distrugerea intregului sistem de aer conditionat.

Ceea ce ar trebui sa te intereseze in mod deosebit atunci cand ai hotarat ca nu vrei sa mai suporti canicula instalata in casa ta, este faptul ca vei solicita consilierea unui specialist in aer conditionat, cu ajutorul caruia vei putea determina cu exactitate dimensionarea optima a aparatului pentru ca acesta sa poata face fata in conditii optime si intr-un regim de functionare profitabil cerintelor tale.

Cum spuneam aparatul de aer conditionat nu este un simplu fier de calcat sau nici macar o combina frigorifica. Daca puterea compresorului nu este suficienta pentru volumul pe care vrei sa-l climatizezi, in mod sigur aparatul va functiona fara oprire in incercarea de a aduce temperatura ambientala la valoarea pe care ai setat-o cu ajutorul telecomenzii. Consecinta imediata a acestui fapt este un consum ridicat de energie electrica pe care il vei achita la prima factura pe care o vei primi. Urmarile faptului ca aparatul a fost subdimensionat fata de cerintele in fapt, va fi si defectarea prematura a componentelor sale, iar intr-un timp scurt chiar deteriorarea sa completa, fara posibilitati economice de a fi reparat.

Reversul acestei situatii este supradimensionarea unui aparat de aer conditionat. Acest lucru se intampla de regula atunci cand esti dispus sa cumperi tot ce este cat mai mare in ideea ca este si cel mai bun pentru tine. Eroarea iti apartine, pentru ca un aparat de aer conditionat de mare putere, care intr-adevar va aduce foarte rapid temperatura la valoarea solicitata, va consuma in schimb o cantitate foarte mare de energie electrica, pentru scopul in care a fost instalat. Pe langa acest fapt, utilizarea unui sistem de climatizare cu putere foarte mare poate aduce cu sine si un discofort termic, de data aceasta invers celui pentru care este folosit. Cu alte cuvinte aerul prea rece poate cauza probleme de sanatate si fara indoiala nu asta iti doresti. De aceea este foarte util sa ai in vedere toate punctele de vedere enuntate pentru a te putea bucura in deplina siguranta de aparatul tau de aer conditionat.


aer conditionat cluj, aer conditionat

No comments:

Post a Comment