Pana esti in tara, e destul de simplu- tot ce trebuie sa faci e sa mergi la un centru de inchirieri auto, sa-ti alegi masina si poti porni la drum. Unele companii au sedii prin toata tara si poti lasa masina undeva pe traseu daca apoi te decizi sa te intorci in orasul tau pe alta ruta. De exemplu, daca mergi la un centru de inchirieri auto in Bucuresti, le spui orasul tau de destinatie si imediat iti sunt oferite cateva optiuni. Iar daca vii de la aeroport, poti cauta anunturi de inchiriere masini in Otopeni si in mai putin de o ora poti fi in Bucuresti. Dar lucrurile se schimba cand pleci in concediu sau delegatie in strainatate si ai nevoie de o masina. Unele companii romanesti ofera sansa de a inchiria o masina si sa iesi cu ea din tara, dar taxele in aceasta situatie sunt destul de mari si e nevoie de mai multe documente decat pentru o inchiriere in interiorul tarii. Asadar, daca trebuie sa inchiriezi o masina in strainatate, e bine sa tii cont de urmatoarele sfaturi:
1. Fa rezervarea inca din Romania. Daca ai de gand sa calatoresti in Uniunea Europeana, rezervarea si plata ar trebui sa fie destul de simplu de realizat. Cam oricine poate realiza o plata pe un site in limba engleza, iar tranzactiile financiare sunt posibile. De fapt, experienta cautarii unei masini s-ar putea sa fie destul de distractiva, pentru ca ofertele sunt destul de variate si poti alege din multe tipuri de masini, rute si planuri tarifare. Apoi, e mult mai comod asa decat sa ajungi intr-o tara straina si sa trebuiasca sa incepi sa cauti o masina in loc sa iti urmezi itinerariul initial.
2. Asigura-te ca incepi sa platesti din momentul in care urci in masina si conduci, si nu de la inceputul zilei calendaristice. Sunt agentii care taxeaxa pe 24 de ore, dar asta nu e tocmai corect, mai ales daca tu intri in posesia masinii spre seara. Daca vei cerceta putin piata de profil din tara si orasul pe care le vei vizita, cu siguranta vei gasi o oferta decenta, care va incepe taxarea din momentul in care ajungi la agentie si iti primesti masina.
3. Tine cont de faptul ca exista multe discounturi si oferte pentru turisti si cetateni straini, pentru ca aceste categorii sunt printre cele mai profitabile pentru companiile de profil. Viziteaza situl operatorului de zboruri care s-a ocupat de zborul tau, pentru ca s-ar putea sa aiba oferte bune pentru masini de inchiriat, camere de hotel, bilete dus-intors etc. De asemenea, cere ajutor si operatorului hotelier cu care ai colaborat, pentru ca de obicei aceste institutii au parteneriate cu companii de inchirieri masini.
4. Ia in calcul numarul de persoane si cat de multe bagaje veti avea cu voi pe durata concediului sau a calatoriei de afaceri. In dorinta de a gasi o masina mai ieftina, poate vei trece cu vederea ca acea masina e prea mica pentru tot grupul si s-ar putea sa ai parte de o calatorie destul de incomoda.
5. Nu uita sa ai la tine toate documentele necesare pentru a te legitima si a-ti dovedi statutul de sofer. Daca ai acte care sunt recunoscute la nivel comunitar, cu atat mai bine, desi permisul de conducere emis de Romania ar trebui sa fie de ajuns.
masini de inchiriat, masini de inchiriat otopeni
No comments:
Post a Comment